Elin ٩(●̮̮̃•̃)۶

Vad är lycka?

Publicerad 2013-07-16 22:35:31 i Allmänt

Det var längesen jag skrev här nu, men det är en sak jag har gått och funderat på ett tag nu. Vad är lycka egentligen?
 
Det känns som att vi går genom livet utan att tänka på om vi är lyckliga eller inte, och utan att riktigt känna efter ordentligt! Jag gick omkring i nästan ett år och var mer eller mindre olycklig för att kärleken tagit slut, jag fick nytt hus, atlas på heltid, en ny bil, jobb och allt jag önskade mig, men ändå var jag inte lycklig, för att jag inte hade Honom. Kanske inte lika mycket efter just honom, som efter sällskap i största allmänhet. När man aldrig bott själv innan blir det lätt tomt!
 
Men sen tänker jag på Tom. På att han aldrig får uppleva det vi kommer att göra senare i livet, han kommer aldrig få chansen att gifta sig och skaffa barn. Han kommer aldrig få barnbarn. Han togs ifrån oss alldeles för tidigt och livet är inte rättvist någonstans! Jag har diabetes, som är värst för mig, men jag lever i alla fall. Jag har inte någon grav som folk åket till för att få prata med mig, jag finns kvar här, och det är mer än vad Tom fick.
 
Och vi glömmer att tala om för varandra att vi är viktiga, att vi älskar varandra. För det spelar faktiskt ingen roll hur många blommor man lägger vid en grav eller hur många tårar man fäller, för det är när man lever som det räknas. Så ta vara på varandra, och berätta vad ni känner innan det är för sent. Det räcker att en ung människa har lämnat oss alldeles för tidigt, det får inte hända igen! På något sätt så har Tom lärt oss (i alla fall mig) att vi måste ta till vara på livet, ta till vara på alla små stunder vi får tillsammans, för man vet aldrig när man träffar någon för sista gången.
 
Men nu vet jag, att lycka kan finnas på olika sätt, på små ställen. Lycka kan vara att fiska med en vän, att sjunga högt till allsång på skansen med mamma i soffan, att kolla när Atlas blir rädd för kossorna, att dela en chokladboll med bästa Lovis, att vara på grillkväll hos Moa, att åka på semester och spela kort sent på natten med pappa och clara, att småprata med Anton när han hjälper mig att rensa poolen. Lycka kan vara att en kompis skriver att hon/han tänker på dig. Lycka är inte pengar, lycka är att vara tillsammans med andra. Så tänk efter, vad är lycka för dig, vad är lycka för mig?
 
 
 

Om

Min profilbild

Elin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela